Privatlivspolitik for D-mærket

Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan Mærkningsordningen for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse (”mærkningsordningen”, ”D-mærket”, “vi” eller “os”) behandler personoplysninger i forbindelse med brug af hjemmesiden d-mærket.dk samt i forbindelse med udsendelsen af nyhedsbreve.

Dataansvarlig

D-mærket er et samarbejde mellem Dansk Erhverv, Dansk Industri, SMVdanmark og Forbrugerrådet Tænk – i det følgende kaldt Partnerskabet. D-mærket har til huse i Industriens hus og er forankret i Dansk Industris organisation for så vidt angår administration, økonomistyring med mere, men er selvstændigt agerende for øvrige forhold.

Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger er:

Dansk Industri

CVR-nr.: 16077593

H. C. Andersens Boulevard 18

1553 København V

Telefon: +45 3377 3377

E-mail: kontakt@d-maerket.dk

Kontakt

Hvis du har spørgsmål vedrørende vores behandling af personoplysninger, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@d-maerket.dk

Beskrivelse af behandlingen

D-mærket behandler personoplysninger til følgende formål:

Brug af hjemmesiden

Når du benytter vores hjemmeside, placeres nødvendige cookies samt enkelte cookies, der har til formål automatisk at tilpasse sproget på vores hjemmeside til dig og at tælle antallet af besøgende samt til at forstå, hvordan hjemmesiden benyttes, for at kunne give dig en bedre brugeroplevelse. Du har altid muligheden for at tilpasse dit samtykke for brugen af cookies. Læs mere om hvordan du tilpasser dit samtykke samt om behandlingen af cookies i vores cookiepolitik. Læs mere i vores cookiepolitik.

Nyhedsbreve

Når du skriver dig op til vores nyhedsbrev, behandler vi almindelige personoplysninger. Vi behandler udelukkede din e-mailadresse til udsendelse af nyhedsbreve. E-mailadressen er indsamlet via vores hjemmeside i forbindelse med tilmeldingen til vores nyhedsbrev.


Vi behandler e-mailadressen på grundlag af art. 6.1.a (samtykke) i Persondataforordningen (GDPR). Samtykket afgives i forbindelse med tilmeldingen til vores nyhedsbrev. Det er til enhver tid muligt at tilbagetrække dit samtykke, hvorefter din e-mailoplysninger vil blive slettet. Samtykket kan trækkes tilbage ved at afmelde dig i bunden af nyhedsbrevene eller skrive til os på kontakt@d-maerket.dk.

Modtagere

Personoplysninger behandles fortroligt og videregives generelt ikke til tredjeparter udover i enkelte tilfælde til partnerskabet. Oplysningerne overføres ikke til lande udenfor EU/EØS.

Oplysningerne kan overlades til databehandlere, der bistår mærkningsordningen med driften af D-mærket.

Dine rettigheder

I forbindelse med behandlingen af dine personoplysninger har du en række rettigheder:

  • Du har ret til at anmode om indsigt, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger.
  • Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset
  • Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring.
  • Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke.
  • Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet).
  • Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

For at gøre brug af dine rettigheder kan du kontakte D-mærket på kontakt@d-maerket.dk.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde – dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Opdateret d. 09/12 2020

Skip to content